Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

OvernameMarkt.be, een initiatief van UNIZO, is het referentie  online overnameplatform in Vlaanderen waar overlaters, kandidaat-overnemers en overnamebegeleiders elkaar virtueel kunnen ontmoeten.

OvernameMarkt.be is een open site waar kandidaat-overlaters hun bedrijfsprofiel anoniem kunnen publiceren ten behoeve van kandidaat-overnemers met het oog op een bedrijfsovername. 

Concept en werking :

Het bedrijfsprofiel is het sleutelelement in de werking van OvernameMarkt.be. Het is een door de kandidaat-overlater opgestelde advertentie met een (anonieme) goed uitgeschreven beschrijving van zijn zaak, bij voorkeur aangevuld met enkele kerncijfers, een sterk beeld en een inspirerende titel. 

OvernameMarkt.be is zelf geen overnamebemiddelaar maar stelt de site  eveneens open voor professionele overnamebegeleiders.

Daarnaast biedt OvernameMarkt.be  ook de ruimte voor verkoop of verhuur van bedrijfsvastgoed.

Iedereen die een zaak wenst over te nemen, of interesse heeft in bedrijfsvastgoed,  kan zonder voorafgaande registratie en zonder kosten  de site consulteren en kijken of er een zaak vermeld is die beantwoordt aan zijn of haar selectiecriteria of verwachtingen.

Voor het opvragen van meer informatie kan de kandidaat-overnemer gebruik maken van het contactformulier om in contact te treden met de aanbieder/overlater.

Als overlater heeft u de keuze om ofwel volledig zelfstandig  uw zaak te koop aan te bieden ofwel dit te laten doen in samenspraak met een professionele overnamebegeleider. Overnamebegeleiders kunnen u adviseren bij het bepalen van de waarde  van uw zaak, het opmaken van uw bedrijfsprofiel, het plaatsen ervan op Overnamemarkt.be,en/of bemiddelen bij de  onderhandelingen met kandidaat-kopers en volledige afwikkeling  van de  bedrijfsoverdracht.

Een lijst met contactgegevens van overnamebegeleiders is eveneens opgenomen op de site, gerangschikt per beroepsgroep en per provincie.
 

Guido Seghers

Manager NV Overnamemarkt