Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Bedrijfsovernames België

OvernameMarkt.be, een initiatief van UNIZO, is het referentie  online overnameplatform in Vlaanderen waar overlaters, overnemers en overnamebegeleiders elkaar online ontmoeten.

OvernameMarkt.be is een open site waar overnamekandidaten hun bedrijfsprofiel anoniem publiceren ten behoeve van kandidaat-overnemers met het oog op een bedrijfsovername. 

 

Ga naar FAQ - Veelgestelde vragen

 

De kortste weg tussen overnemers en overlaters

+ 500 overname opportuniteiten in Vlaanderen en Brussel

24/7 beschikbaar

1. Hoe werkt OvernameMarkt.be ?

Het bedrijfsprofiel is het sleutelelement in de werking van OvernameMarkt.be. Het is een door de kandidaat-overlater opgestelde advertentie met een (anonieme) goed uitgeschreven beschrijving van zijn zaak, bij voorkeur aangevuld met enkele kerncijfers, een sterk beeld en een inspirerende titel. Bekijk filmpje (30sec)

 

 

OvernameMarkt.be is zelf geen overnamebemiddelaar maar stelt de site  eveneens open voor professionele overnamebegeleiders.

De profielen die via een professioneel bemiddelaar aangeboden worden zijn herkenbaar aan het logo van de overnamebemiddelaar. 

OvernameMarkt.be biedt  ook de ruimte voor verkoop of verhuur van bedrijfsvastgoed.

Vrij toegankelijk

  • Iedereen die een zaak wenst over te nemen, of interesse heeft in bedrijfsvastgoed,  kan zonder voorafgaande registratie en zonder kosten  de site consulteren en kijken of er een zaak vermeld is die beantwoordt aan zijn verwachtingen.
  • Voor het opvragen van meer informatie kan de kandidaat-overnemer gebruik maken van het contactformulier om rechtstreeks in contact te treden met de aanbieder.

Eenvoudig voor aanbieders - overlaters

  • Als overlater heeft u de keuze om ofwel volledig zelfstandig  uw zaak te koop aan te bieden ofwel dit te laten doen in samenspraak met een professionele overnamebegeleider.

2. Overnamebegeleiders kunnen u adviseren bij het bepalen van de waarde  van uw zaak, het opmaken van uw bedrijfsprofiel, het plaatsen ervan op Overnamemarkt.be,en/of bemiddelen bij de  onderhandelingen met kandidaat-kopers en volledige afwikkeling  van de  bedrijfsoverdracht.

Een lijst met contactgegevens van overnamebegeleiders is online beschikbaar; met selectiemogelijkheden op basis  beroepsgroep en provincie.

3. Heeft uw onderneming - vennootschap of eenmanszaak - een verwachte verkoopwaarde lager dan € 500.000,- ?

Dan helpen wij u graag op weg via het begeleidingstraject  Advies op maat voor overlaters van een kleine onderneming ®

Overnamemarkt en haar partners adviseren u van bij de start van uw bedrijfsoverdracht tot de ‘matching’ van uw onderneming met een geschikte kandidaat-koper. U krijgt van Overnamemarkt en haar partners onafhankelijk en professioneel advies, bij elke stap neemt u de beslissing voor uw bedrijfsoverdracht.

De profielen die begeleid werden door Overnamemarkt zijn herkenbaar aan het specifieke logo 

Guido Seghers

 

Guido Seghers

NV Overnamemarkt

02 212 25 82

0495 59 81 19

guido.seghers@overnamemarkt.be