Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Bedrijfsovernamesuccessen: 20 tevreden getuigenissen over het UNIZO overnameplatform Overnamemarkt - Google review

Lees verder onder de video:  20 getuigenissen van tevreden gebruikers. De recentste bovenaan. Je kan de meeste getuigenissen ook terugvinden op de Overnamemarkt pagina op Google.  

 • Guido Vandaele, kandidaat overnemer - nam deel aan de individuele  adviesgesprekken Overnamemarkt.be

Op 22 februari 24 heb ik contact gehad met Overnamemarkt en Guido Seghers. In het kader van het selecteren van een overnamekandidaat kreeg ik veel 'hands on' tips (opstellen zoekprofiel, eerste interactie met prospect,...). Ik heb dit onmiddellijk in de praktijk kunnen brengen en ben inmiddels mijn eerste stappen aan het zetten in de inkoop in een bedrijf - Guido Vandaele

 • Edward Bossuwe
 • verkocht zijn eenmanszaak via Overnamemarkt.be

Het heeft wel wat geduurd voordat mijn zaak verkocht was, maar ik heb wel heel veel potentiële kandidaten gesproken die mij gevonden hadden via Overnamemarkt.be
De extra boost advertentie van drie weken op het einde, heeft alles ook een "Boost" gegeven. Daar is dan een echte overnemer uitgekomen. Mijn investering in Overnamemarkt.be heeft dus goed opgebracht.

We besloten om het overnametraject op maat voor kleine ondernemingen te volgen. UNIZO en de specialisten van KBC lichtten ons bedrijf door en overliepen de verschillende mogelijkheden. Zonder er doekjes om te winden, gewoon heel concreet uitgelegd wat we konden doen en vooral wat we konden verwachten. En dat tegen een erg betaalbare prijs. Kort daarna hebben we ons bedrijf te koop aangeboden op Overnamemarkt.be.”

We kunnen het UNIZO Overnamemarkt begeleidingstraject aanraden aan elke kleine kmo met overnameplannen. (lees het volledige artikel)

 

 • Luc Coppens
 • overlater via begeleidingstraject UNIZO Bedrijfsoverdracht ADVIES OP MAAT 

Ik ben zeer tevreden over de samenwerking met Overnamemarkt en Guido Seghers. Ik kreeg deskundig advies bij de aanvang van het overnameproces en kon tijdens de hele begeleidingsprocedure steeds terecht bij Guido Seghers voor bijkomende adviezen. Mijn overname is ondertussen succesvol afgerond.

Interview Ludwig Borms - Bormo verkocht zijn zaak na begeleiding door Overnamemarkt

 

 

 • Review door Angelo Wauters (verkoper)


Verkoop van handelsfonds via OvernameMarkt, dit kanaal bracht de meeste interessante overnemers aan. Zeer tevreden van zoekresultaten en platform !

 

 • Anonieme getuigenis door kleine zelfstandige ondernemer uit Kuurne (West-Vlaanderen)

Toen we de datum van het pensioen zagen naderen, volgden we de infosessies 'Denk vroeger aan later' via Unizo. Zo besloten we ons bedrijf te koop te stellen via Overnamemarkt.be

Unizo en KBC hebben onze KMO doorgelicht en in een heel duidelijke infosessie de mogelijkheden met ons overlopen. Zonder er doekjes om te winden, gewoon heel concreet uitgelegd wat we konden doen en vooral wat we konden verwachten. Daarop hebben we ons bedrijfje te koop gesteld op Overnamemarkt.be via het Begeleidingstraject Unizo Advies op maat overlaters van een Kleine Onderneming.

De advertentie lokte naar ons gevoel meer reacties uit van geïnteresseerden dan we eerst vermoed hadden. Velen zijn op zoek naar uitbreiding van hun activiteiten en/of werkregio of wensen hun job over een totaal andere boeg te gooien. Stilaan werden we ook meer bedreven in het onderhandelen en merkten we dat niet elke reactie even veelbelovend was als ze er op het eerste gezicht uit zag.
We hadden hard gewerkt voor onze zaak en wilden dat onze klanten in bekwame handen overgingen, waar service verzekerd bleek. Ook wilden we onze KMO niet laten opslokken door een groter bedrijf die enkel in de klantenlijst geïnteresseerd was.

Bij onze activiteiten zijn, naast commerciële, ook technische skills nodig. Dit bleek voor vele kandidaten een struikelblok. Toen hebben we het idee opgevat om de zaak op te splitsen. Dat bleek een uitkomst.
Een gedeelte hebben we kunnen overlaten aan een collega. Voor het ander gedeelte hebben we via Overnamemarkt een heel geschikte kandidaat gevonden, waarmee het klikte en waarmee we tot een, voor beide partijen aanvaardbare, overeenkomst zijn gekomen. Voor hem ligt de weg open naar een nieuwe toekomst, voor ons naar een welverdiend pensioen, alhoewel we nog een tijdje achter de schermen zullen meewerken en advies geven indien gewenst.

Bij iedere overnamevraag die we hadden, werden we door de heer Seghers uitstekend begeleid. Hij volgde ons dossier nauwlettend op en contacteerde ons regelmatig om naar de vorderingen te polsen en om raad te geven. We zouden dit traject aan elke kleinere KMO kunnen aanraden.

Kleine raadgeving. Een overname heeft een zekere tijd nodig. Reken op minstens een jaar om de juiste overnemer te vinden. Een overname door de naar uw gevoel juiste kandidaat, geeft rust en de voldoening dat uw klanten in goede handen zullen zijn. Geef niet op als het niet meteen lukt en laat u deskundig begeleiden.

 • Review door Marco Aerts TAKE OVER-overnamebegeleider 

Op minder dan 1 week tijd hebben wij onlangs een kandidaat gevonden voor de overdracht van onze bedrijfstak "laadpalen". Via de internetsite waar vraag en aanbod wordt samengebracht was alles op minder dan 1 maand afgehandeld!

Drie jaar geleden zijn we voorzichtig gestart met de overname van onze lingerie-zaak om dan met de medewerking van Overnamemarkt intensief aan de overdracht te werken. Dankzij Overnamemarkt konden we menige interessante contacten leggen wat uiteindelijk resulteerde in een voor ons vooropgestelde overname. De medewerking en adviezen van Guido Seghers hebben ons heel positief geholpen de afgelopen maanden en bedankt hiervoor Guido !

Al enkele jaren was ik bezig om mijn zaak over te laten, maar zonder succes. Ik heb dan aan een info-avond van UNIZO deelgenomen en zo bij Overnamemarkt terecht gekomen. En dit met veel succes: meer dan 40 contactformulieren heb ik ontvangen. Met meer dan de heft daarvan heb ik één of meerdere contacten gehad. Uiteindelijk is de eerste contactnemer die mijn zaak heeft overgenomen: hij was zeker de meest gemotiveerde. De Overnamemarkt is een buitengewoon goed hulpmiddel en daarvoor wil ik hen bedanken, zeker voor de professionele financiële begeleiding.

 • Lotte Delbaere
 • overlater

Overnamemarkt.be was de tool die me op amper 2 weken zeer veel geïnteresseerde overnemers aanbracht waarvan velen met oprechte interesse. Een maand later waren mijn zaken verkocht. Dit oversteeg al mijn verwachtingen. Een aan te raden platform dus.

 

 • Peter Coppens
 • Overlater

Nadat ik me meer dan drie jaar had afgevraagd hoe ik mijn bedrijf het beste op een discrete manier kon verkopen, raadde mijn bankier aan het op Overnamemarkt te proberen. Ik nam contact en werd een paar keer spontaan opgebeld door Guido Seghers die me waardevolle tips meegaf en documenten stuurde over hoe ik dit moest aanpakken. Ook de online documenten die beschikbaar zijn op de site maakten me het werk lichter; met name de vertrouwelijkheidsovereenkomst. In totaal had ik rond de 35 gegadigden, die ik jammer genoeg niet alle heb kunnen contacteren omdat één van de eersten een zodanige belangstelling toonde dat ik met hem een memorandum of understanding tekende. Feit is dat het bedrijf intussen verkocht is en dat is geheel te danken aan Overnamemarkt.be en aan de goede begeleiding die ik kreeg.

 • Monique Vanhumskercken
 • Overlater


Overnamemarkt heeft me daadwerkelijk geholpen bij het overname traject van mijn zaak. Het is een praktische en realistische leidraad voor een proces waar je als overnemer geen ervaring mee hebt. Je krijgt handige tools, juridische documenten, waardevolle tips (ook om valkuilen te vermijden)en one on one advies waar nodig. Bovendien verplicht het je als ondernemer om rationeel na te denken over de troeven van je zaak en die in kaart te brengen. Het is een investering die zichzelf terugbetaalt.

 

 • Maxime Pauwels
 • Overnemer

Overnamemarkt heeft mij in contact kunnen brengen met de overlater van een solide firma, waar ik al een hele tijd naar op zoek was. Het voordeel van dit platform is dat vrijwel alle openbaar gebrachte overnames zichtbaar zijn, ook deze die uit de portfolio van bemiddelaars.

Confidentialiteit en toch een zekere transparantie zijn belangrijke onderdelen van een succesvolle overname.

Goed initiatief van Unizo om op die manier waardevolle bedrijven verder te kunnen laten groeien in nieuwe handen.

 

 • Jonas Deolet
 • bvba RAEVENBERG

Vond een medewerkend vennoot via  de rubriek Participaties van Overnamemarkt


Overnamemarkt is een zeer waardevolle service die UNIZO ter beschikking stelt van haar leden die hun zaak willen overlaten  of in ons geval een nieuwe vennoot willen aantrekken. Gedurende 3 maand ontvingen we in totaal 24 personen die interesse hadden in onze zaak .

UNIZO heeft de ambitie om dit platform verder uit te werken tot de eerste referentie in België voor overnames. In het kader van ons partnership met UNIZO tracht Deminor dit platform mee te ondersteunen met bijdragen over onderwerpen die deel uitmaken van onze kernactiviteiten: aandeelhoudersbelangen, corporate governance en opvolgingsvraagstukken  in KMO's  Veel succes aan Guido Seghers en heel zijn team !

 


Transparant en correct platform waarop overnemers en overlaters makkelijk met elkaar in contact kunnen komen. Dankzij het steeds groeiend aantal partijen mag men snel reactie verwachten.

 


Ik kan alleen maar vijf sterren geven, aangezien ik mijn doelstellingen voor 100% behaald heb via Overnamemarkt en met behulp van een bemiddelaar. Eerst bedrijf overnameklaar gemaakt en vervolgens binnen het jaar verkocht volgens de regels der kunst :-)

 


Modern kanaal om KMO-overnamedossiers & verkoopdossiers van  professioneel vastgoed te verspreiden naar een groot publiek.  Tegelijk goeie bron van informatie voor wie op zoek is om een bedrijf te kopen en/of te verkopen.


Mooi en professioneel platform voor potentiële kopers en verkopers.  Wij gebruiken het platform voor het plaatsen van KMO profielen en staan vaak verrast van de vele reacties.

 


Professioneel platform voor diegenen die ofwel hun zaak wensen te verkopen of op zoek zijn naar een bedrijf of adviseur. Ik gebruik het platform voor het plaatsen van profielen van klanten waarvan ik een verkoopsmandaat heb.

 


Eerlijk platform dat werkt voor de ondernemers op een correcte manier. Heel goeie begeleiding, veel opleiding en ondersteuning.

 

 • Raf De Roo
 • Overlater

Unizo Overnamemarkt liet ons met een goed gevoel ons bedrijf overlaten
 

logo Overnamemarkt

Contacteer:

 

Guido Seghers

 

Guido Seghers

Manager NV Overnamemarkt

Willebroekkaai 37:

1000 Brussel

02 212 25 82

0495 59 81 19

Bedrijfsovernamesuccessen: 20 tevreden getuigenissen over het UNIZO overnameplatform Overnamemarkt - Google review