Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Wat is OvernameMarkt.be? Tip : Bekijk hier korte  video over concept en werking van Overnamemarkt (30 sec.)

OvernameMarkt.be is een open internet site waar kandidaat-overlaters hun bedrijfsprofiel anoniem kunnen publiceren ten behoeve van kandidaat-overnemers met het oog op een bedrijfsovername. Ook de overdracht van een deel van het aandelenkapitaal (=participatie) is mogelijk.

OvernameMarkt.be biedt tevens ruimte voor verhuur en/of verkoop van bedrijfsvastgoed.

Hoe plaats ik mijn zaak (anoniem) op OvernameMarkt? Stappenplan

Stap 1

Klik op het veld "Verkopen of overlaten" of  "Plaats een zoekertje"  bovenaan rechts op de homepagina.

Op de pagina Een bedrijf of bedrijfspand aanbieden registreert u uw gegevens aan de hand van uw BTW nummer, e-mail adres etc. Deze gegevens blijven intern !

Schenk aandacht aan uw correct e-mail adres – het is op dat adres dat uw factuur en de reacties op uw bedrijfsprofiel worden verzonden.

Stap 2

Druk op de blauwe knop REGISTREREN rechtsonderaan Indien u niet op de pagina "Mijn Dashboard" komt, hebt u wellicht een verplicht veld niet ingevuld. Alle verplichte velden zijn aangeduid met een rood sterretje

U komt op de "Mijn Dashboard" pagina en gelijktijdig ontvangt u vanuit info@overnamemarkt.be de activatiemail

Klik op de  link "hier" in deze activatiemail om uw account te activeren. 

Stap 3

U komt  op de "Mijn Dashboard" pagina.

Klik  hier op de blauwe balk met de tekst  Registreer bedrijfsprofiel

Op de volgende pagina maakt u de keuze tussen Bedrijfsovername, Participatie  of Bedrijfsvastgoed  en kan u uw bedrijfsprofiel advertentie registreren.

Enkel de "Titel", "Omschrijving", "Regio" (provincie); "Sector" en "aantal personeelsleden" zijn verplicht in te vullen

TIP : Het bedrijfsprofiel is het (anonieme) visitekaartje van de onderneming:  Maak er iets moois van! Schenk aandacht aan een wervende titel, juiste omschrijving van de activiteit en correcte aanduiding van de sector. Denk ook aan het gebruik van trefwoorden.Hoe meer relevante informatie u op het bedrijfsprofiel  plaatst, hoe meer interesse uw bedrijfsprofiel zal opwekken bij kandidaat-overnemers.

Speciaal aanbod

1. U wenst maximale discretie ? Kruis het vakje aan  "Alleen zichtbaar voor overnamebegeleiders in relatie met Overnamemarkt.be"  

2. U wenst uw profiel ook te publiceren op onze Franstalige site www.PlateformedeTrasmission.be ? Kruis het vakje aan "Publiceer uw bedrijfsprofiel eveneens in het Frans op het platform PlateformedeTransmission.be"


Om uw bedrijfsprofiel ook in het Frans te publiceren volstaat het om  5  velden telkens in beide talen in te vullen.
Het beeld, de cijfersgegevens, sector en de wijze van contactname blijven in beide versies gelijk. De hulpteksten blijven steeds in uw eigen taal.

 

Stap 4 : voeg foto's toe  Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden

U hebt de keuze voor het uploaden van eigen foto's, zonder meerprijs. Bij afwezigheid van opgeladen  foto's wordt gebruik gemaakt  van sector-voorbeelden (bij bedrijfsovernames) of wordt het logo van overnamemarkt getoond (bij bedrijfsvastgoed). Ideaal formaat 1200 x 550 

 

Klik rechtsonderaan op Bedrijfsprofiel publiceren (blauwe tekstbalk) 

- eventueel kan u ook klikken op de groene balk Kladversie opslaan (groene tekstbalk)

 

Nadat U klikt op Bedrijfsprofiel publiceren (blauwe balk) komt u op de volgende pagina met de tekst

Activeer (titel van uw bedrijfsprofiel)

Bevestig uw keuze Publiceer het bedrijfsprofiel (blauwe balk)

Indien u niet op de  volgende pagina komt, hebt u wellicht een verplicht veld niet ingevuld

Schenk bijzondere aandacht aan de cijfervelden : enkel cijfers,  geen muntsymbool, geen punt

Mogelijke tussenstap KLADVERSIE OPSLAAN  (groene tekstbalk)U komt opnieuw bovenaan op de Dashbord pagina

Hoe activeer  ik  mijn bedrijfsprofiel ? (nadat dit als kladversie werd opgeslagen)
Scrol op de Dashboard pagina naar beneden onder de rubriek ' beheer uw bedrijfsprofielen'.en zoek de titel van uw bedrijfsprofiel. Uw bedrijfsprofiel dat werd opgeslagen als kladversie is nog niet  actief (=rood vakje met tekst  “Inactief “voor de titel van uw bedrijfsprofiel) => activeren zonder aanpassingen => Klik op het woord Activeer

U wenst nog aanpassingen aan te brengen ?

Druk op het pennetje achter de titel van uw bedrijfsprofiel => u kan aanpassingen aanbrengen en eventueel foto's toevoegen

Tekst OK ? Druk op Publiceer.


Klik op het woord Activeer

U komt op de pagina Activeer (titel van uw profiel)

Druk op de knop Publiceer bedrijfsprofiel (blauwe knop)

U komt op de betaalpagina  

Stap 5 : online betaling

U kan online betalen via Bancontact, Visa of KBC online banking. U ontvangt onmiddellijk uw factuur via e-mail.

Uw bedrijfsprofiel staat onmiddellijk online na uw online betaling.

TIP :U kan de publicatie van het bedrijfsprofiel gemakkelijk opvolgen door de site opnieuw te raadplagen zoals een kandidaat koper.

U kan op ieder moment de tekst van uw bedrijfsprofiel verbeteren zoals hierboven beschreven.

Stap 6 (facultatief)

Nadat uw bedrijfsprofiel online staat kan u het bedrijfsprofiel "IN DE KIJKER" plaatsen - Ga naar de Dashboard pagina en druk op het sterretje naast de titel van uw bedrijfsprofiel onder de rubriek ' beheer uw bedrijfsprofielen'. Voor een bijkomende kostprijs van € 99 + BTW wordt uw bedrijfsprofiel gedurende ca 3 weken bovenaan de zoekresultaten en bovenaan op de startpagina van de site vermeld. Deze betaling kan eveneens online worden uitgevoerd.

Hoe kan  ik  wijzigingen aanbrengen aan  mijn gepubliceerd bedrijfsprofiel ?

Nadat uw bedrijfsprofiel online staat kan u het bedrijfsprofiel zelf beheren - Ga naar de Dashboard pagina en druk op het symbool pennetje achter  de titel van uw bedrijfsprofiel onder de rubriek ' beheer uw bedrijfsprofielen

U kan uw bedrijfsprofiel In de kijker plaatsen,  een foto toevoegen, uw bedrijfsprofiel in detail bekijken of eventueel voortijdig off line halen.

Hoe plaats ik mijn bedrijfsprofiel In de kijker?
Druk op de Dashboard pagina op het gele sterretje achter de titel van uw bedrijfsprofiel.
Voor een bijkomende kostprijs van €99 + btw wordt uw bedrijfsprofiel gedurende 3 weken  bovenaan op de startpagina van de site vermeld. U kan online betalen via bancontact, Visa of online banking.


Hoe verleng ik de looptijd van mijn bedrijfsprofiel ?

Ga naar de Dashboard pagina en zoek de titel van uw bedrijfsprofiel onder de rubriek ' beheer uw bedrijfsprofielen'.


1. Uw bedrijfsprofiel staat nog actief (= groen vakje met tekst “Actief” voor de titel van uw bedrijfsprofiel). Klik op de woorden Verleng aanbieding.

2. Uw bedrijfsprofiel is niet meer actief (=rood vakje met tekst  “Inactief “voor de titel van uw bedrijfsprofiel Klik op het woord Activeer
Zodra u uw bedrijfsprofiel verlengt of opnieuw activeert, komt dit opnieuw bovenaan de lijst met zoekresultaten.

Wat is een bedrijfsprofiel? Bekijk korte video

Een bedrijfsprofiel -advertentie is een duidelijke beschrijving van een te koop aangeboden onderneming of bedrijfsvastgoed.

De bedrijfsprofiel-advertentie is het (anonieme) visitekaartje van de onderneming, zichtbaar voor iedere bezoeker op de site. 

Gebruik eenvoudige trefwoorden zodat uw bedrijfsprofiel-advertentie ook gemakkelijk via de trefwoord-zoekterm kan teruggevonden worden.

De  beschrijving van de zaak in het bedrijfsprofiel dient de belangstelling te wekken van de potentiële overnemer.

Het gaat hierbij vooral over specifieke kenmerken van het  bedrijf en activiteit, de aard van het cliënteel, specifieke sterke punten.

Enkele financiële kerncijfers geven de potentiële overnemer een idee over de omvang van uw zaak.

Eventueel kan u de reden vermelden waarom u de zaak wenst over te laten.

Indien u ondersteuning wenst voor de redactie van uw bedrijfsprofiel (zonder bezoek ter plaatse) kan u ons contacteren op info @overnamemarkt.be.

Persoonlijke informatie zoals uw adresgegevens, e-mailadres, telefoonnummer, ondernemingsnummer en dergelijke  zijn  enkel zichtbaar voor de beheerder van OvernameMarkt.be. Uw anonimiteit wordt door ons gewaarborgd.

Wie kan een bedrijfsprofiel invullen?

Iedere zaakvoerder - eigenaar kan zelfstandig  rechtstreeks een bedrijfsprofiel aanmaken en online te plaatsen,  al dan niet met advies en ondersteuning van een professionele overnamebegeleider of adviseur.

Indien u ondersteuning wenst voor de redactie van uw bedrijfsprofiel (zonder bezoek ter plaatse) kan u ons contacteren op info @overnamemarkt.be.  

(zie ook Tarieven)

Wat is de rol van een professionele overnamebegeleider?

Overnamebegeleiders kunnen u begeleiden bij de voorbereiding van de bedrijfsoverdracht, het opmaken van uw bedrijfsprofiel, het plaatsen ervan op overnamemarkt.be, het bepalen van de waarde van uw zaak, onderhandelingen met kandidaat-kopers en de volledige afwikkeling van de bedrijfsoverdracht. Op de site van Overnamemarkt.be vindt u een lijst met overnamebegeleiders gerangschikt per beroepsgroep en per provincie.

Volgende beroepsgroepen kunnen u ondersteunen in het overnameproces : advocaat,  bedrijfsrevisor, boekhouder, overnamebemiddelaar, notaris, vastgoedmakelaar.

 

Worden mijn gegevens vertrouwelijk behandeld?

Als uw bedrijf of handelszaak op OvernameMarkt.be wordt geplaatst door een professionele overnamebegeleider, dan is hij of zij volgens de deontologie van het beroep verplicht de nodige en vereiste graad van discretie of vertrouwelijkheid te garanderen.

Als u zelf een bericht plaatst op OvernameMarkt.be met het bedrijfsprofiel van uw zaak, dan bepaalt u zelf de graad van discretie, maar uw anonimiteit is altijd gewaarborgd tot het moment dat u zelf beslist om uw identiteit vrij te geven. De contactgegevens die u bij het registreren invult, dienen enkel voor het beheer van het overnamemarktplatform en worden bijgevolg nooit zonder toelating vrijgegeven.

 

Waarom zou ik OvernameMarkt.be gebruiken?

Overnamemarkt is reeds sedert 10 jaar het referentieovernameplatform in Vlaanderen.

Of u nu van plan bent een bedrijf of handelszaak te kopen of te verkopen, OvernameMarkt.be biedt u een ruim aanbod van over te nemen en over te laten bedrijven.

Dit betekent ook dat geïnteresseerde overnemers en overlater de weg naar www.overnamemarkt.be weten te vinden.

Het platform  publiceert de bedrijfsprofielen in functie van  de sector, de regio, aantal personeelsleden (eventueel ook de omzet en overnamewaarde), zodat u zich perfect kan oriënteren en voorbereiden op uw bedrijfsoverdracht.

Deze site is volledig transparant opgemaakt.

Iedere aanbieder kan in 5 stappen zijn bedrijf of bedrijfsvastgoed op de site te koop aanbieden.

Iedere koper kan zonder meer alle aanbiedingen op de site consulteren.

Voor uitwisseling  van bijkomende informatie wordt gebruik gemaakt van  het contactformulier.

Bovendien is de kost minimaal (zie ook Tarieven)

 

Wat met foto's en sfeerbeelden bij het bedrijfsprofiel?

Een zaakvoerder die zijn bedrijf of pand wenst over te laten heeft er alle belang bij zijn bedrijfsruimte(s) en/of activiteiten en/of infrastructuur professioneel en aantrekkelijk in beeld te brengen.

U hebt de keuze voor het uploaden van eigen foto's, gebruik van sfeerbeelden per sector (enkel bij bedrijfsovernames) of het laten maken van een bedrijfsreportage door een professioneel fotograaf. Aantrekkelijke foto’s wekken niet alleen de interesse bij potentiële kopers. Vakkundige profielfoto’s van een bedrijf, zijn ruimtes, infrastructuur en/of activiteiten maken hét verschil .

Contacteer ons op info@overnamemarkt.be voor meer informatie.

Wat kost overnamebemiddeling?

1. De kosten die aangerekend worden voor publicatie van uw bedrijfsprofiel op  Overnamemarkt.be vindt u terug op onze  tarievenpagina.

2. Een professioneel overnamebegeleider zal zijn kosten aanrekenen op basis van een uurtarief, een commissie op de afgesloten transactie of een combinatie van beide.

Het is belangrijk voor ogen te houden dat bepaalde kosten zoals opmaak van een verkoopmemorandum, waardebepaling steeds verschuldigd zijn, ook indien de bedrijfsoverdracht niet doorgaat. Commissie is uiteraard pas verschuldigd nadat de transactie werd afgesloten.

Voor de verkoop van bedrijfsvastgoed wordt meestal een commissie aangerekend die ligt tussen de 1.5% à 5% van de verkoopprijs. De tarieven voor bedrijfsoverdrachten situeren zich eerder in een vork van 3 tot 8% op de transactieprijs en dalen naarmate de waarde van de transactie toeneemt.

Gewoonlijk wordt  er vaste basisvergoeding of dossierkost aangerekend voor de opstart van de bemiddelingsopdracht.

Sommige overnamebemiddelaars hanteren het principe "no cure, no pay", wat betekent dat er helemaal geen kosten verschuldigd zijn indien er geen overnemer gevonden wordt. De commissie bij het afsluiten bij een transactie is dan wel hoger dan gebruikelijk.

Het is dus raadzaam u eerst goed te informeren omtrent de gehanteerde kostenstructuur bij het aangaan van een bemiddelingsopdracht.

Overnamemarkt intoduceert u graag bij de voor u meest geschikte overnamebegeleider.

3. U wenst begeleiding en advies bij  verkoop van uw handelszaak of  kleine onderneming ? Verwachte waarde beneden €500.000? Ga voor professioneel advies op maat van uw vennootschap of eenmanszaak.   in samenwerking met UNIZOvzw  OvernameMarkt en partners .

 

 

 

Waar kan ik terecht voor informatie en begeleiding bij het opstarten van mijn zaak?

De startersadviseurs van UNIZO Startersservice staan steeds klaar om je te helpen met de start van je onderneming en de opvolging ervan. Laat dus zeker de kans niet liggen om eens bij hen langs te gaan. Of je nu plannen hebt voor een eenmanszaak, een KMO of een vrij beroep: UNIZO Startersservice helpt je om valkuilen te vermijden en kansen te benutten. Leg je plannen voor aan één van de 24 startersadviseurs. Onze ervaren consulent bekijkt samen met jou je concrete problemen, reële opportuniteiten en praktische zaken die je zeker niet over het hoofd mag zien.

Dat advies worden aangeboden onder de vorm van presentaties, checklists en artikels. Je kan er gratis infobrochures aanvragen en vindt er een overzicht van de infosessies en starterscursussen. Bij de online begeleiding overlopen de adviseurs stap voor stap alle aspecten van de opstart. Je vindt er bovendien gratis software voor het opstellen van een financieel plan, handige checklists, en nog veel meer.

Meer weten?

Op www.startersservice.be vind je allerlei informatie die nuttig is voor een starter.

 

Hebt u nog een andere vraag met betrekking tot OvernameMarkt .be?

Gebruik de knop Stel ons uw vraag of via mail op  info@overnamemarkt.be.

U kan ook met ons chatten.

Algemene voorwaarden Overnamemarkt.be

Klik hier voor onze algemene voorwaarden