Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Hoe werkt Overnamemarkt? Wat is een bedrijfsprofiel? (Update artikel met korte video 30 sec.)

OvernameMarkt.be, een initiatief van UNIZO, is een open internet platform  waar kandidaat-overlaters hun bedrijfsprofiel anoniem kunnen publiceren ten behoeve van kandidaat-overnemers met het oog op een bedrijfsovername.

Het bedrijfsprofiel is het sleutelelement in de werking van OvernameMarkt.be.

Het bedrijfsprofiel is een door de kandidaat-overlater – eventueel in samenspraak met een professionele overnamebegeleider - opgestelde advertentie met een (anonieme) goed uitgeschreven beschrijving van zijn zaak. Iedereen die een zaak wenst over te nemen kan zonder voorafgaande registratie en zonder kosten de bedrijfsprofielen op de site consulteren. Voor het opvragen van meer informatie kan de kandidaat-overnemer gebruik maken van het contactformulier om rechtstreeks via mail in contact te treden met de aanbieder. Om spam te vermijden maken we gebruik van een anti-spam filter RECAPTCHA.

 

 

Anti-spam filter   RECAPTCHA toont  u een set  beelden met de vraag om die beelden te selecteren met specifieke kenmerken  (verkeerstekens / bergen / voertuigen e.a.) Deze vragen kunnen niet door spam robots worden opgelost.  U kunt deze vragen bij de beelden wel oplossen. Zo wordt  uw aanvraag efficiënt onderscheiden van deze van een robot. Soms is het wel lastig om de beelden  juist te interpreteren en moet u het misschien een keer overdoen. Wij rekenen op uw begrip om ons platform zo succesvol mogelijk  te vrijwaren van spam.

Voor wie?

•(Potentiële) overnemers van bedrijven, zowel starters als gevestigde ondernemers op zoek naar nieuwe opportuniteiten/groei via overname.
•Ondernemers/zaakvoerders van bedrijven die overwegen hun zaak over te laten in niet-familiale context.
•Ondernemers op zoek naar een medewerkende vennoot (investeerder)

Wat mag u verwachten?

1•“matchen” van bedrijfsprofielen met potentiële overnemers, starters en/of investeerders.
2•Betrouwbare (gratis) online informatie over het overnameproces, inclusief online tools zoals de overnamescan en de waarderingstool
3•Onafhankelijk advies en introducties bij onafhankelijke professionele overnamebegeleider/expert met focus op kmo.
4•Advies opmaat van overlaters van een een kleine onderneming

 

Tarieven

Iedere kandidaat koper kan zonder meer alle aanbiedingen en artikels op de site consulteren, zonder kosten en zonder voorafgaande registratie.

Voor het publiceren van een bedrijfsprofiel betaalt u als kandidaat verkoper € 99 + BTW / 3 maanden. UNIZO leden genieten een korting van 25% en betalen € 75 + BTW / 3 maanden. Lees hier het volledige overzicht van de tarieven.

 

Hoe gaan we verder ?

•Bij verdere ontwikkeling van het platform wordt rekening gehouden met de verschillende aanbevelingen van de Europese Commissie m.b.t. matchmakingplatformen. OvernameMarkt.be voldoet aan de Europese gedragscode (EU4BT/TRANSEO)

Recente vernieuwingen:

•Nieuwe rubriek Participaties biedt mogelijkheid tot een stapsgewijze overdracht aan een medewerkende vennoot of een "stille" vennoot (investeerder)
•Franstalige zusterplatform www.PlateformedeTransmission.be biedt mogelijkheden om bedrijfsprofiel gelijktijdig te tonen aan een ruimer publiek
•Indien het bedrijfsprofiel ook geschikt is voor een internationale overnemer kan dit - met behoud van garantie op discretie (blind profile) – eveneens op het Europese platform TRANSEO MARKETPLACE geplaatst worden.

 

Contacteer het Overnamemarkt.be team

 

Lieve Rosillon & Guido Seghers

guido.seghers@overnamemarkt.be

info@overnamemarkt.be

+32 2 212 25 82
+32 495 59 81 19

Hoe werkt Overnamemarkt? Wat is een bedrijfsprofiel? (Update artikel met korte video 30 sec.)