Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Robert Vermetten (verkoper) en Dries van Ginneken (overnemer) van TPL (Transport & Project Logistics) BV

Na 21 jaar met veel passie zijn familiaal bedrijf te hebben geleid wenste Robert Vermetten tijdig een overname tot stand te brengen om daarna met een geheel nieuw hoofdstuk van start te gaan.  In dat proces kreeg hij heel wat nuttige tips en ondersteuning via Overnamemarkt.be

 


Namen bij foto's: Robert Vermetten (verkoper) en Dries van Ginneken (overnemer) van TPL (Transport & Project Logistics) BV


Moeilijke zoektocht voor kleine nichespeler


Vermetten: “Voor mij was het erg belangrijk dat de overnemer zelf al over een zekere know-how zou beschikken. De zoektocht naar zo’n specifiek profiel verliep niet makkelijk. TPL is namelijk een absolute nichespeler in het complexe domein van wereldwijde projectlogistiek. We zijn een kleine kennis gebaseerde kmo, maar hebben wel zeer grote klanten over de hele wereld. Aanvankelijk kwam ik in contact met meerdere mensen uit de sector die interesse toonden. Al snel bleek echter dat zij wensten dat ik in het bedrijf zou blijven werken, terwijl ik eerder op zoek was naar een volledige overname.”


Ondersteuning door Overnamemarkt.be


“Dankzij Overnamemarkt.be kreeg ik alle mogelijke informatie over de mogelijkheden die ik had. Zo werd ik uitgenodigd voor webinars en events rond overnames, maar ik werd ook in contact gebracht met mensen die me informatie verstrekten rond bv. waardebepaling en do’s-and-don’ts.
Ik kreeg ook de waardevolle tip mee om iemand te zoeken waarbij ik een goed buikgevoel had. Vertrouwen en een goede persoonlijke klik zijn voor mij nu eenmaal het allerbelangrijkste om een succesvolle overname te organiseren.  Het buikgevoel moet goed zitten. En zo kwam ik bij Dries terecht” volgens Vermetten.


Stapsgewijs traject verzekert vlotte overname


Van Ginneken: “Ik ging in januari aan de slag bij TLP als  bij TPL projectmanager. Na enkele maanden vroeg Robert me of ik misschien interesse had om zijn bedrijf over te nemen in de vorm van een MBO (Management Buy Out). Op zich leek me dat zeker interessant. In eerste instantie ging ik bij verschillende mensen te rade: een bevriende fiscalist, andere ervaren mensen waarmee ik heb samengewerkt in de sector, maar ook mijn partner en ouders. Tegen de zomer besliste ik dan om er volledig voor te gaan. Tegen half november brachten we alles administratief in orde om vanaf januari 2022 door te starten als de nieuwe eigenaar van het bedrijf.”
Vermetten: “Omdat we een kleine kennis gebaseerde kmo zijn vond ik het belangrijk om een potentiële overnemer eerst aan te werven en hem zo alle facetten van het bedrijf te leren kennen. Dries had een jaar de tijd om rond te snuffelen en kreeg volledige transparantie. Ik leerde hem ook alle klanten kennen. Op die manier verzekerden we ons samen van een win-win situatie. Voor een verder vlot verloop blijf ik trouwens één dag per week beschikbaar voor zowel Dries als de klanten indien zij vragen hebben”

 

Artikel eerder verschenen: Tips en ondersteuning bij bedrijfsovernames

Tekst: Joris Hendrickx

 

 

 

Klik hier voor meer informatie over het begeleidingstraject "Advies op maat voor overlaters van en kleine onderneming"

 

Robert Vermetten (verkoper) en Dries van Ginneken (overnemer) van TPL (Transport & Project Logistics) BV