Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Update UNIZO Begeleidingstraject FINANCIEEL INZICHT (voorheen Go for Finance)

Voor wie?


Het begeleidingstraject rond financieel inzicht is er zowel voor iedere ondernemer die op zoek is naar kapitaal voor de opstart van een onderneming of de verdere uitbreiding ervan als voor ondernemers die een beter inzicht willen krijgen in hun financiële situatie in functie van het verbeteren van de bedrijfsvoering.

UNIZO Financieel inzicht


Wat?


Jouw UNIZO-adviseur analyseert samen met jou je huidige cijfers en legt duidelijk uit hoe je die het best interpreteert. Daarna stippelen jullie samen een traject op maat uit. Wat zijn de mogelijkheden?

  • Inzicht in de kostenstructuur verschaffen
  •  Een financieel plan met oog op groei opstellen
  •  Advies over jouw prijsbeleid
  •  De financiële haalbaarheid van een overname in kaart brengen (voor een waardebepaling kan je terecht bij overnamemarkt.be)
  •  De rendabiliteit van een activiteit nagaan
  •  De financiële mogelijkheden van een nieuwe aanwerving onderzoeken.
  •  Financieringsnood? Samen op zoek naar de geknipte financiering voor jouw project

Tot slot helpt jouw adviseur eveneens bij de voorbereiding van een kredietdossier. En bovenal – hij duimt mee voor een positieve uitkomst.


Je start met je coaching op het moment dat het jou past.


Het volledige begeleidingstraject rond financieel inzicht biedt jou een intakegesprek, 7 individuele adviesuren en een opvolggesprek. Dit over een maximale doorlooptijd van zes maand. Na het ontvangen van het eindrapport ben je gepokt en gemazeld om zelf verder succesvol te ondernemen.


Dankzij de steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, biedt UNIZO het volledige begeleidingstraject aan voor slechts 230 euro excl. btw (dit is slechts een fractie van de totale waarde van het traject).
Wij kijken er alvast naar uit om samen aan de slag te gaan.


Interesse?

Schrijf je hier in 

Contact
ondernemerslijn@unizo.be
0800/20.750

UNIZO Financieel inzicht

Lees alvast volgende praktijkgetuigenis 


Als je geen rekening houdt met cijfers, kan het snel de verkeerde kant opgaan
Marijn Fransen en zijn vrouw Charlotte Fleerackers zijn de bezielers van Stabco: specialist in funderingstechnieken. Het bedrijf groeit hard. Nu, vier jaar later, voelt Charlotte dat het cijfermatig beter kan. Maar ze weet niet hoe ze het moet aanpakken. Daarom klopt ze aan bij UNIZO voor advies en financieel inzicht.
Marijn is goed in wat hij doet: funderingen. Omdat hij zich niet meer lekker voelt in zijn job, besluit hij om zelfstandige te worden. “Marijn maakte van zijn hobby zijn beroep”, vertelt Charlotte. “En ik ging daarin heel graag mee.” Ze slaan de handen in elkaar en stampen Stabco uit de grond. “We willen een gezond bedrijf met een menselijke touch. Zodat klanten met ons samenwerken omdat we professioneel werk afleveren én omdat ze met een gerust hart bij ons aankloppen. En dat werkt prima!


Nog altijd starters


We zijn hard gegroeid en dat ging gepaard met de nodige groeipijnen en uitdagingen. Toch voelen we ons na vier jaar nog altijd starters: we moeten nog zoveel leren. Daarom wou ik graag dat er een neutrale partij, buiten onze adviesraad, eens naar onze cijfers keek. Ik voelde dat het ergens wat wrong, maar kon er mijn vinger niet opleggen. We werden hierdoor onzeker en dat begon door te wegen. En dat is niet de bedoeling.” Dat Charlotte aanklopt bij UNIZO, vindt ze logisch: “Ik volgde vroeger al begeleidingen bij UNIZO en was daar heel tevreden over.” Zo komt ze bij coach Greet terecht.


Verrassende conclusies


Het contact met Greet verliep supervlot”, vertelt Charlotte enthousiast. “Tijdens de eerste sessie luisterde ze naar mijn verhaal en onzekerheden. Bovendien namen we de balans onder de loep. Door alles in een matrix te plaatsen, kwam er al veel aan het licht. Hierop werkten we dan verder. Ik had ook per funderingstechniek de kostprijsberekeningen opgesteld. Die pluisden we uit en kwamen al meteen tot enkele verrassende conclusies.”


Cijfers? Belangrijk!


Samen met Greet werkte ik een financieel model uit dat ik ook nu nog elke maand gebruik. Zo weet ik perfect wanneer ik waar moet bijsturen. We beseffen nu op welke technieken we moeten inzetten en met welke parameters we rekening moeten houden. Dit bevestigt nog maar eens wat ik altijd zeg: als je niet met je cijfers bezig bent, kan het weleens snel de verkeerde kant opgaan.”
Marijn en ik gaan binnenkort een begeleiding volgen rond groei en strategie om onze samenwerking nog te versterken. Ik ben ervan overtuigd dat je als ondernemers moet blijven bijleren, anders kan je bedrijf niet groeien.” Om af te ronden richt Charlotte zich tot andere ondernemers: “Als je twijfelt of je goed bezig bent, dan helpt UNIZO om je een beter financieel inzicht in je bedrijf te geven. Wij hebben heel veel geleerd van Greet.”


Coach Greet over de samenwerking


Charlotte en Marijn zijn het type ondernemers dat mij blij maakt. Ze richten zich op alle aspecten van de bedrijfsvoering. Ze zijn gedisciplineerd en betrokken bij hun firma. Charlotte kwam naar mij en wou meteen aan de slag, ze volgde alle richtlijnen snel en correct op. Het was een intense maar leuke periode. Als coach zulke gepassioneerde ondernemers begeleiden geeft voldoening en energie”, vertelt Greet.
Er zaten een aantal onduidelijkheden in de cijfers van Stabco. En voordat ze onomkeerbare beslissingen zou nemen, wou Charlotte de oorzaak ervan kennen. Ik weet uit ervaring dat strategische analyse van cijfers soms onverwachte resultaten geeft. Er komt wel wat puzzelwerk bij kijken: ondernemers moeten echt in hun cijfers en activiteiten duiken. Bij Stabco bleek een rendementsprobleem bij enkele activiteiten de oorzaak. Charlotte focuste zich meteen op dit punt en de cijfers gingen weer de goede richting uit.”


Tijdens de begeleiding hebben we vier persoonlijke sessies. Daarover doen de meeste ondernemers enkele maanden, maar hier waren we in een maand rond. Het was voor Charlotte gewoon erg belangrijk om snel concrete stappen te zetten.” Ook Greet geeft graag nog advies mee: “Je moet als ondernemer niet alles alleen doen. Laat je omringen door mensen met kennis en laat hen jou helpen.”


Op zoek naar iemand die je wegwijs maakt in je cijfers? Geeft je harde werk niet het gehoopte resultaat? Laat een UNIZO-coach je helpen om een beter financieel inzicht in je onderneming te krijgen.

UNIZO Ondernemerslijn

Update UNIZO Begeleidingstraject FINANCIEEL INZICHT (voorheen Go for Finance)