Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Terug naar resultaten

Zeer rendabel bedrijf actief in de productie en de plaatsing van allerhande metaalconstructies - Dossier codenaam METAL - omzet ± € 2 500 000,00

METAL bestaat reeds een paar decennia en is in zijn marktsegment goed gekend bij de grote tot zeer grote B2B spelers/klanten. Occasioneel is er een B2C project (<6% omzet).
 
Het bedrijf is gespecialiseerd in het op maat produceren en plaatsen van allerhande metaalconstructies (staal, inox en alu), gaande van industriële trappen, leuningen, poorten, luiken, hekkens, mezzanines tot liftkokers en ingangen van stations.
 
METAL staat bij zijn grotendeels wederkerende klanten bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit en precisie mede mogelijk gemaakt door continue investeringen in moderne machines en installaties. De productieprocédés gebeuren allen “in-house” in het atelier.
 
Het bedrijf is gevestigd in het centrum van het land, ligt op 500m van een afslag van één van de grote autosnelwegen in België en stelt een 10-tal personen tewerk.
 
Het vastgoed is eigendom van de vennootschap en maakt deel uit van de transactie.
 
De oprichter en eigenaar heeft het bedrijf uitgebouwd tot een onderneming met een zeer stabiele inkomstenstroom, hoge EBITDA marge en gestaag stijgende bruto marge. Ook de current trading 2023 confirmeert dit.
 
Het solide klantenbestand en het continue aanbod van projecten verzekeren een verderzetting van de groei van de activiteiten.
 
Daarenboven heeft de vennootschap tot op vandaag nooit enige sales- & marketinginspanning gedaan wat nóg meer ruimte geeft voor extra groeipotentieel.
 
 
 
 
 
Reden voor verkoop De eigenaar wenst over te laten aan nieuwe eigenaars om het bedrijf verder te laten groeien door een nieuwe generatie aandeelhouders. Hij is bereid om gedurende een overgangsfase nog nauw samen te werken.
Prijsindicatie € 4 450 000,00
Inbegrepen/belangrijk ! Modern en compleet machinepark - representatief en recent bedrijfsgebouw van meer dan 1,300m2 op perceel van 25a - atelier 8m hoog - mooi afgewerkte en ruime kantoren
Oprichtingsjaar 2005
Sector Diensten
Personeelsleden 10

Contacteer aanbieder
Contactpersoon Ferdi Renier
E-mail ferdi.renier@capitalize.be
Telefoonnummer 0479657830