Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Terug naar resultaten

Artisanaal vlaggenatelier over te nemen - omzet ± € 160 000,00

We zijn een atelier dat reeds 3 generaties vlaggen maakt,herstelt en restaureert en een grote knowhow heeft opgebouwd, uniek in zijn soort.Dit geldt zowel voor de wederverkoop in binnen- en buitenland als voor de gewone eindklant.

 

Ons clientèle bestaat dus vooral uit organisaties die een eigen vlag hebben en/of beheren, wat kan gaan van het leger,de overheid m.n. diplomaten,ambassades,ministeries,gemeentes,musea, de kerk,zeevaart maar ook jeugdbewegingen,vendelgroeperingen,carnaval- en sportverenigingen,muziekmaatschappijen,oud-strijders enz. Individuele vlaggen en aanverwanten zijn er ook voor bedrijven,prive organisaties, studenten, missverkiezingen, regelmatig uit de protocollaire wereld maar ook in de publieke en activistische sfeer bvb ecologische en politieke bewegingen. De doelgroep is dus zeer groot en kan vele kanten uit en makkelijk worden uitgebreid.

 

We zijn een confectie atelier dat gespecialiseerd is in vlaggen en haar vele textiele aanverwanten met allerlei toebehoren. Onze professionele klanten zijn oa ook de landelijke vlaggenmakers die bvb vooral drukken en de kennis ontberen van de ingewikkelder manieren voor het aanmaken van onze specifiekere producten. We maken dus  producten die varieren van zeer klein tot zeer groot en in verschillende materialen afhankelijk van hun gebruik.

 

Er wordt intern geprint en geborduurd maar ook ander naai-,applicatie- ea textielwerk wordt verzorgd. De overnemer is dus best iemand die flexibel kan zijn en sociaal, kunde heeft of weet van tekenen of een tekenprogramma wil aanleren. Handig is dat hij/zij een visie heeft op de toekomst, die binnen deze wereld een gedegen want unieke en stabiele werkomgeving kan bieden, met vaste waarden en inkomsten. Een artistieke inspiratie en kunde is niet onnuttig samen met een normaal beheer van middelen bij het uitzetten van perspectieven.

 

De zaakvoerder wil gezien zijn pensioenleeftijd de zaak overlaten aan een geschikte persoon die zich bij voorkeur in de omliggende kan hervestigen met een atelier en het bestaande personeel bestaande uit twee intern hoger opgeleide stiksters die de technische erfenis dragen en kunnen doorgeven aan een nieuwe generatie. Het boekhoudkundige, het teken- en fotowerk enz kan best zelf door de overnemer worden gedaan (of worden uitgegeven),en aangeleerd met een af te spreken inleidende periode die wordt begeleid door de huidige zaakvoerder.Er is een grote stock aanwezig, soms met moeilijk te vinden materialen aan bvb vlaggestoffen,garens,werkmaterialen maar ook aan passementerie, galons, franjes en vele gespecialiseerde onderdelen en artikelen.

 

De eenmanszaak heeft een EBITDA 2022 van ca 90.000 euro en de stockwaarde is ca 120.000 euro

 

Onze sterktes: eigen inzet en flexibiliteit tot het gegarandeerd verder ontwikkelen in de toekomst, persoonlijke langlopende contracten met terugkerende klanten tot meer dan 50 jaar ver.. dus vaste klandizie die de geplogendheden kennen en de goede prijs kwaliteit verhouding. Er zijn twee vaste werknemers die zeer goed, intergeneratief zijn opgeleid met veel traditie,kennis en finesse bvb anderen of jongere mensen kunnen opleiden.

De opportuniteiten zijn schier eindeloos vermits veel sectoren niet of te weinig zijn geëxploreerd, wat bvb perfect kan met vertegenwoordiging of bvb verder uitbouwen van online aanwezigheid met gerichte publiciteit.

Aanbod: overdracht van handelsfonds,apparatuur,voorraad stoffen,garens,toebehoren, goed opgeleide mensen, klantenbestand,tekeningen digitaal en analoog,archief. enz. Het vastgoed is niet inbegrepen.

 

Indien interesse aarzel niet om contact op te nemen dan bekijken we samen hoe het kan.

Verdere inlichtingen geven we tijdens een persoonlijk onderhoud na het regelen van de gebruikelijke geheimhoudingsovereenkomst.

 

Reden voor verkoop Pensioengerechtigde leeftijd
Prijsindicatie € 400 000,00
Inbegrepen/belangrijk ! overdracht handelsfonds,apparatuur,voorraad stoffen,garens,toebehoren, goed opgeleide mensen, klantenbestand,tekeningen digitaal en analoog,archief. enz. Het vastgoed is niet inbegrepen.
Oprichtingsjaar 1935
Sector Diensten
Personeelsleden 2

Contacteer aanbieder