Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Adviesmarkten 2024 - Save the date - 28 mei in Brugge Oostkamp en 4 juni in Grobbendonk (provincie Antwerpen)

Individueel Advies voor Ondernemers: Adviesmarkten Denk vroeger aan later

Als ondernemer sta je voor talloze uitdagingen, niet in de laatste plaats als het gaat om het plannen van je eindeloopbaan. Van pensioenregelingen tot bedrijfsoverdracht en successieplanning, het naderen van het einde van je professionele reis brengt een nieuwe reeks complexe vraagstukken met zich mee. Voor velen lijkt de weg naar een rustig pensioen of een soepele bedrijfsoverdracht vol hindernissen en onzekerheden te zijn.

Gelukkig is er een groeiende erkenning van het belang van individueel advies voor ondernemers die deze overgangsfase betreden. Dit advies, op maat gemaakt voor de unieke behoeften van zelfstandige professionals, biedt een helder pad naar een welverdiend pensioen en een gestroomlijnde overdracht van het bedrijf.

Pensioenplanning op Maat voor Zelfstandige Professionals

Het eerste aspect dat veel ondernemers bezighoudt bij het plannen van hun eindeloopbaan is het pensioen. Zoals we allemaal weten, is een goed pensioenplan essentieel om te kunnen genieten van een comfortabele en zorgeloze oude dag. Voor zelfstandige ondernemers kan dit echter een complex terrein zijn, vaak gekenmerkt door onzekerheden en gebrek aan duidelijke richtlijnen.

Individueel advies over pensioenplanning biedt een oplossing op maat voor deze uitdagingen. Door een grondige analyse van de financiële situatie van de ondernemer, rekening houdend met variabelen zoals inkomsten, investeringen en levensstijl, kan een adviseur een gepersonaliseerd pensioenplan opstellen dat de ondernemer gemoedsrust geeft voor de toekomst.

Bedrijfsoverdracht en Successieplanning: Een Naadloze Overgang Garanderen

Een andere cruciale overweging voor ondernemers in hun eindeloopbaanplanning is de overdracht van het bedrijf en de planning van de opvolging. Of het nu gaat om het overdragen van het bedrijf aan familieleden, werknemers of externe kopers, een vlotte overgang is van vitaal belang om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen en de belangen van alle belanghebbenden te beschermen.

Individueel advies over bedrijfsoverdracht en successieplanning biedt een gedetailleerd en gepersonaliseerd plan om deze overgang soepel te laten verlopen. Door de unieke kenmerken van het bedrijf, de sector en de persoonlijke doelstellingen van de ondernemer in overweging te nemen, kan een adviseur een strategie ontwikkelen die de maximale waarde van het bedrijf behoudt en een solide basis legt voor toekomstig succes.

Consultatie op Maat: Een Persoonlijke Benadering voor Een Belangrijke Levensfase

Kortom, individueel advies voor ondernemers in hun eindeloopbaan is een essentiële dienst die een helder pad biedt door de complexiteit van pensioenplanning, bedrijfsoverdracht en successieplanning. Door een op maat gemaakte benadering kunnen zelfstandige professionals de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben om met vertrouwen deze belangrijke levensfase in te gaan.

Of het nu gaat om het plannen van een welverdiend pensioen, het veiligstellen van de toekomst van het bedrijf of het waarborgen van een vlotte overgang naar de volgende generatie, individueel advies biedt de nodige expertise en begeleiding om deze doelen te bereiken. Met een adviseur aan hun zijde kunnen ondernemers met vertrouwen en gemoedsrust de volgende fase van hun leven betreden.

Op 28/05/2024 organiseren UNIZO Ondernemersacademie en UNIZO Overnamemarkt in samenwerking met diverse partners en beroepsverenigingen een adviesmarkt in Hotel Van der Valck - Brugge Oostkamp gericht op zelfstandige ondernemers uit de provincies Oost- en West-Vlaanderen

Op 04/06/2024 volgt een tweede adviesmarkt in voor de provincies Antwerpen - Limburg - Vlaams-Brabant in Aldhem Hotel Grobbendonk.

Beide events vinden plaats van 19:00 tot 22:00 uur.

Deze centraal gelegen en goed bereikbare locaties bieden aan 2 x 125 zelfstandige ondernemers de unieke kans om individueel advies in te winnen bij telkens een 40-tal praktijkexperts uit 13 verschillende kerndisciplines.

denk vroeger aan later

Meer informatie en inschrijving


Geen toespraken of panelgesprekken, enkel individuele adviesgesprekken gedurende de hele avond. De adviesmarkten richten zich op een breed doelpubliek, waaronder overlaters, kandidaat-overnemers, familiale opvolgers, zelfstandigen met vooruitzicht op pensioen, groeiers, starters, enz.

 

Enkele authentieke uitspraken van deelnemers aan vorige edities:

 • "Pasklare informatie en persoonlijk advies op één avond! Bedankt voor de ontvangst."
 • "De drempel om de stap te zetten was vooraf hoog, achteraf was het een lage dorpel die een nieuwe inkijk gaf naar onze toekomst!"
 • "Inspirerend en professioneel. Alles was goed georganiseerd, een hoge opkomst, goede diversiteit van het aanbod."


Deze adviesmarkten richten zich op zelfstandige ondernemers die voor uitdagingen staan bij overlaten, overnemen, of de eindeloopbaan. Tijdige en voldoende informatie, professionele begeleiding en advies zijn van cruciaal belang.

13 keuzethema’s waaruit zelfstandige ondernemers kunnen kiezen:

 1. Fiscale aspecten en waardebepaling bij opvolging, overname, verkoop of (familiaal) overlaten
 2. Juridische en wettelijke aspecten bij opvolging, overname, verkoop of (familiaal) overlaten
 3. Overnameplatformen: hoe te gebruiken als overlater of als kandidaat-overnemer?
 4. Zelfstandigenpensioen, mogelijkheden bijverdienen, aanvullende sociale bescherming
 5. (Einde)loopbaanbegeleiding en carrièrecoaching
 6. Successieplanning, schenking en financiële toekomstplanning (zakelijk en privé)
 7. Een nieuwe zaak opstarten of overnemen
 8. Vastgoed & eigendom: (ver)kopen of (ver)huren
 9. Aanvullende voorzieningen, ziekteverzekering, verzekeringen na stopzetting
 10. Financieringsmogelijkheden bij starten, overnemen of overlaten
 11. Personeel bij overlaten of overnemen, of bij stopzetting
 12. Steunmaatregelen en subsidies bij starten, overnemen of overlaten
 13. Advies & begeleiding bij doorstart of ondernemen in moeilijkheden

De organisatie is in nauwe samenwerking met het Agentschap Innoveren & Ondernemen en structurele partners. Voor meer informatie kun je contact opnemen met UNIZO Ondernemersacademie (Dirk Jacobs) of Overnamemarkt.be (Guido Seghers). 

Enkele sfeerbeelden van vorige edities 

 

Adviesmarkt Oostkamp

Adviesmarkt Grobbendonk

Zowel bij het overlaten of overnemen van een zaak als bij de  eindeloopbaan, zijn er veel zaken die zelfstandige ondernemers  zélf of samen met hun  ondernemersadviseur moeten regelen. Op dat moment duiken er een heleboel pertinente vragen, knelpunten en uitdagingen op, die zowel van financiële, fiscale, juridische, bedrijfseconomische als sociale aard kunnen zijn.  De juiste en weldoordachte keuzes maken is lang niet altijd eenvoudig. Vandaar het belang van tijdige en voldoende informatie, professionele begeleiding en advies - niet alleen bij de start - maar ook bij einde van de carrière!

Dankzij onze inspirerende adviesmarkten “Overlaten - Overnemen & Eindeloopbaan” krijgen  zelfstandige ondernemers een unieke kans voor het bekomen van praktisch advies op uw maat, persoonlijke begeleiding en bruikbare informatie.

 

​De organisatie loopt in nauwe samenwerking met het Agentschap Innoveren & Ondernemen en met ons samenwerkende structurele partners en beroepsinstituten.

Meer informatie en inschrijving

 

MEER INFO

UNIZO Ondernemersacademie Dirk Jacobs
 

Overnamemarkt.be, Guido Seghers
Tel: 02 212 25 82 – info@overnamemarkt.be – www.overnamemarkt.be

Fotoreportage vorige editie Oostkamp 7 juni 2022  (foto's Luk Collet)

Adviesmarkt 7 juni 2022 Oostkamp

 

Adviesmarkt 7 juni 2022 Oostkamp

Adviesmarkt 7 juni 2022 Oostkamp

Adviesmarkt 7 juni 2022 Oostkamp

Adviesmarkt 7 juni 2022 Oostkamp

Adviesmarkt 7 juni 2022 Oostkamp

Adviesmarkt 7 juni 2022 Oostkamp

-Adviesmarkt 7 juni 2022 Oostkamp

 

Adviesmarkt 7 juni 2022 Oostkamp

 

Download meer foto's

Sponsorpagina 2022

Adviesmarkten 2024 - Save the date - 28 mei in Brugge Oostkamp en 4 juni in Grobbendonk (provincie Antwerpen)