Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Verkoop Track en Trace aan Traxgo “Een verhaal met toekomst” - Bram Verstraeten - Dealmakers

Indrukwekkend. Als er één woord het track record van Track en Trace best omschrijft, is het dat wel. Opgericht in 2013 en onder de vleugels van zaakvoerder Wim Vrints plus één technieker in zeven jaar uitgegroeid tot huisleverancier bij een 700 klanten, goed voor ongeveer 5000 track & trace abonnementen. De overname in oktober 2020 heeft een mooi toekomstperspectief voor verkoper en koper Traxgo.

De verkoper: wagon aan grotere trein hangen


Wim Vrints koos er bewust voor om Track en Trace kleinschalig te houden. “Wat ik niet meer wilde, was de loggere kostenstructuur van de grotere kmo. Been there, done that. Ik wilde iets kleinschaligs, lean en mean. Zelf stond ik in voor de verkoop, de planning, de organisatie, de administratie en mijn vaste technieker zorgde voor de plaatsing van onze track en trace systemen waarmee onze klanten hun voertuigen en machines in real time kunnen volgen en veel informatie krijgen van hun buitendienst.” Die aanpak loonde. Jaar na jaar groeide het klantenbestand, terwijl de omzet klom tot 1,5 miljoen euro.
Als je klein bent, heb je een groot voordeel, zegt Wim Vrints. “Je kan heel klantgericht en flexibel werken. Het is simpel: ik kende iedereen, en iedereen kende mij. Geen ruis.” Het nadeel: lange dagen, altijd bereikbaar zijn en een grote werklast.
Gebrek aan energie was echter niet de reden waarom Wim Vrints een overnemer zocht. Wel inzicht in de snel veranderende markt. Hij maakte de optelsom van enkele kritische factoren en kwam tot de conclusie: “Ik kon beter mijn wagon aan een grotere trein hangen. Ik heb niet gekozen voor het hoogste bod maar wel voor de deal die voor mij, mijn medewerker en mijn klanten het beste toekomstperspectief biedt. Ik ben 47, niet de leeftijd waarop je enkel voor de centen kiest en het professioneel voor bekeken houdt.”

De overname: de perfecte match via Dealmakers


Wim Vrints had zelf naar kandidaat-overnemers kunnen stappen, aangezien het aantal spelers (lees: concurrenten) relatief beperkt is. “Toch koos ik bewust voor de M&A-expertise van Dealmakers. Ik ken wel iets van boekhouden, maar overnames en waarderingen zijn toch een aparte tak van sport. Bovendien is het belangrijk om aan kandidaat-overnemers op de juiste momenten de juiste informatie te geven om voor beide partijen tot de best mogelijke deal te komen zonder dat deze vertrouwelijke informatie zou kunnen misbruikt worden.”
Uiteindelijk werd Track en Trace uit Beerse in oktober 2020 overgenomen door sectorgenoot Traxgo uit Moeskroen. Een verhaal met toekomst, want zowel qua producten, diensten en geografische spreiding complementair.  Wim Vrints is er sales & business development manager.

DE DEALMAKERS TOUCH
Bram Verstraeten, Partner bij Dealmakers, leidde het dossier Track en Trace in goede banen.


Enkele bijzondere aspecten:

  • Onderhandelingen opgestart en afgerond in volle Coronacrisis.
  • Door de tijd te nemen om met verschillende concullega’s aan tafel te zitten, is er niet de eerste de beste deal gesloten.

Resultaat: zowel naar prijs als naar modaliteiten een geoptimaliseerde overname.

 

Bram Verstraeten


Bram.Verstraeten@dealmakers.be
E-mail info@dealmakers.be
Website https://www.dealmakers.be

Verkoop Track en Trace aan Traxgo “Een verhaal met toekomst” - Bram Verstraeten - Dealmakers