Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

U bent starter en neemt een bestaande vennootschap over? (als zelfstandige, als mandataris, als zelfstandig werkend vennoot of andere ?) De Starters GPS van ZENITO biedt u het antwoord

Zenito wil starters zo veel mogelijk begeleiden tijdens hun voorbereidingen naar ondernemerschap, want eerlijk toegegeven, er komt heel wat op u af. Zo zal u een aantal administratieve formaliteiten in orde moeten brengen: u moet langsgaan bij een erkend Ondernemingsloket om uw ondernemingsnummer aan te vragen, uw inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) te registeren en niet te vergeten, u zal zich moeten aansluiten bij een sociaal verzekeringfonds. Om het u gemakkelijk te maken, hebben we de startersformaliteiten voor u gebundeld in een kort filmpje.

 

 

Bovendien ontwikkelden we de Starters GPS, een handige tool die uw persoonlijke opstartplan uittekent. U vult een zestal vragen in en meteen beschikt u over een praktisch overzicht met de door u te vervullen startersformaliteiten, mogelijke steunmaatregelen die voor u van toepassing zijn, advies rond uw sociale zekerheid en aanvullende verzekeringen en concrete tips rond boekhouding en fiscaliteit.

Een goed voorbereid ondernemer is er twee waard !
Wil u zich extra verdiepen in starterstopics zoals het ondernemingsplan, het sociaal statuut van een zelfstandige, btw… Ga dan zeker naar de Zenito blog  u vindt er een heleboel startersinformatie die gedurende uw opstart handig van pas kunnen komen!

 

U bent starter en  neemt een bestaande vennootschap over?  (als zelfstandige, als mandataris, als zelfstandig werkend vennoot of andere ?) De Starters GPS van ZENITO biedt u het antwoord