Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Mei en juni 2020 - UNIZO Ondernemersacademie - Workshops "In 12 stappen een bedrijf succesvol kopen of verkopen" - Rode Bol Gent

Een zaak kopen of verkopen is geen alledaagse beslissing en voor veel KMO’s een ingewikkelde en persoonlijke kwestie. Eddy Claesen begeleidt u in dit proces met een stappenplan volledig toegespitst op KMO’s.

Voor wie?

Overnemers én overlaters.

Deze opleiding onder vorm van  workshops in kleine groep;  telkens op dinsdagnamiddag richt zich tot elke ondernemer die een mogelijke koop of verkoop/overdracht van een bedrijf in het vooruitzicht heeft.

Waar en wanneer  ?

Nieuwe reeks workshops voorjaar .

Rode Bol Gent 

Sint-Denijslaan 485
B-9000 Gent

Vier namiddagsessies

19/05 - 02/06 - 16/06 - 30/06/2020

   
1.Oriëntatie  13u-17u
2.Verkoopklaar maken en waardebepaling  13u-17u 
3.Het verkoopproces  13u-17u 
4.De eigenlijke verkoop 13u - 17u

 

 

1. Oriëntatie


Na deze sessie hebt u de knelpunten van een overdracht ontdekt en een duidelijk actieplan opgemaakt:

• Stap 1: Denken aan de overdracht. Alles wat u moet weten, overwegen,in vraag stellen vooraleer u verdere stappen kan zetten?
• Stap 2: Is het bedrijf verkoopklaar? Meet uw verkoopbaarheid met de speciaal ontwikkelde overnamescan!
• Stap 3: Tijd voor actie. U maakt onder begeleiding uw eigen actieplan op korte, middellange en lange termijn.

LEERDOEL: Na deze sessie weet u waaraan u begint, hoe u én wanneer u het best begint. U heeft de knelpunten via de “overnamescan” ontdekt en een
duidelijk “ACTIEPLAN” op gemaakt! U bent nu duidelijk een stap verder!

2. Verkoopsklaar maken en waardebepaling

Na deze sessie weet u waarom en hoe een waardebepaling voor de KMO dient opgemaakt te worden:

• Stap 4: U stelt een ondernemingsplan op voor de toekomst.
• Stap 5: Waardebepaling: begrippen en methoden.


LEERDOEL: Na deze sessie weet u waarom en vooral hoe een waardebepaling voor de KMO dient opgemaakt te worden. Het is nu duidelijk welke parameters “waarde” creëren. Theorie en praktijk voorbeelden geven u de broodnodige kennis en inzicht.

3. Het verkoopproces

Na deze sessie wordt het overnameproces steeds concreter. U leert een verkoopdossier samenstellen, en onderhandelingen voeren:

• Stap 6: Hoe maakt u een anoniem profiel en een beknopt informatiememorandum?
• Stap 7: U leert zoeken naar potentiële kopers of interessante overnames.
• Stap 8: Hoe benadert u potentiële kopers/verkopers?
• Stap 9: Hoe bepaalt u de juiste onderhandelingsstrategie en zoekt u naar synergie?
• Stap 10: Hoe voert u succesvol de onderhandelingen (vanuit het perspectief van koper én verkoper)? Op deze dag gaan we ook dieper in op de fiscale implicaties voor koper en verkoper en leert u het verschil tussen verkoop van aandelen (share deal) versus verkoop van activa (asset deal).

LEERDOEL: Tijdens deze sessie wordt het overnameproces steeds concreter. Samen wordt het duidelijk hoe u dit nu het best aanpakt! Fouten maken “is not
an option”.

4. De eigenlijke verkoop

Na deze sessie hebt u geleerd waarom duidelijke vragen en een sterke voorbereiding een must zijn. U leert ook het belang van een waterdicht contract. Verder wordt nog even de post-overnamefase voor de koper besproken:

• Stap 11: de intentieverklaring en de due diligence (boekenonderzoek).
• Stap 12: De eindovereenkomsten opstellen. Waarop moet u letten als koper?
• Postovername fase

LEERDOEL: Gebruikelijke bepalingen tijdens dit proces, zekerheden en te vermijden valkuilen en aansprakelijkheden zijn nu geen onbekende meer.

5. Docent: Eddy Claesen
Eddy Claesen is al meer dan 35 jaar actief als zelfstandig accountant en belastingconsulent in de Groep Claesen, waarvan hij bestuurder  is. Hij is initiatiefnemer van www.stopdefiscaleonzin.be en mede-initiatiefnemer  www.fiscaalcorrect.be, die laureaat TAXMAN 2013 is geworden. Hij heeft diverse publicaties op zijn naam en geeft geregeld voordrachten, waaronder o. a. al 12 jaar voor Unizo als ‘overnamecoach’.

Basisprijzen

UNIZO-lid € 1 200,00
Geen lid € 1 400,00

Deze prijzen zijn all-in: een aangename en professionele locatie, colleges en begeleiding door de experts-docenten. Cursusmateriaal, parking, dranken en een beperkte broodjeslunch worden gratis aangeboden. (Vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW)

 

Voor meer informatie en reservatie . Stuur een mail aan info@overnamemarkt.be

KMO Portefeuille
 

De Ondernemersacademie is geregistreerd diensverlener van de Vlaamse Overheid. De Ondernemersacademie maakt deel uit van KMONET NV en heeft als erkenningsnummer DV.O215551. Bij uw subsidie-aanvraag dient u KMONET NV als dienstverlener te selecteren, of het erkenningsnummer in te vullen.

Vanaf 1 januari 2020 bedraagt het maximale steunplafond €7.500 per jaar.

Wilt u van de KMO-portefeuille genieten, dan is het heel belangrijk dat u de procedure tijdig en correct opstart en afwerkt. Doet u dit niet, dan bestaat het risico dat u de subsidie misloopt en dan blijft het volledige bedrag betaalbaar aan de Ondernemersacademie.
Breng uw aanvraag dus zo snel mogelijk in orde vanaf het moment dat u zich heeft ingeschreven voor een opleiding. U hoeft daarvoor niet te wachten op de factuur!

Meer informatie over de KMO-portefeuille vindt u op de website van het Agentschap Innoveren & Ondernemen.

 

 

Mei en juni 2020 - UNIZO Ondernemersacademie - Workshops