Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Het bedrijf klaarstomen voor de tweede generatie : “Nu is alles bespreekbaar”

Els Vandekerckhove en Geert Lippens runnen samen GLK Grondwerken in Kruisem. Ze hebben vijf kinderen, van wie Alice en Arthur in het bedrijf meedraaien. Die intrede van de tweede generatie en wat de toekomst zal brengen, daar hadden Els en Geert nog vragen bij. Ondernemerscoach Halina Bletek reikte hen een ‘kapstok’ aan om alles bespreekbaar en meetbaar te maken.
Els: “Sinds twee jaar werkt onze dochter Alice in ons bedrijf en sinds de zomer Arthur ook. We vinden dat heel fijn, maar we stelden ons ook heel wat vragen. Het is ongelofelijk belangrijk om hen goed te begeleiden, want ooit zullen zij deze onderneming leiden. Maar hoe doe je dat? Bovendien hebben we vijf kinderen, wat met de kinderen die niet in het bedrijf stappen? Hoe maak je zoiets bespreekbaar? Daarvoor leek ons de UNIZO-begeleiding Strategie en Groei heel geschikt.”

Unizo onernemerslijn 0800 20750

 

Uit onderzoek blijkt dat overlaters die eerst de mentale processen doorlopen nadien sneller en doeltreffender handelen bij het uitwerken de financiële, fiscale en juridische aspecten van hun bedrijfsoverdracht. Tevens is gebleken dat overnames waarbij de bedrijfstructuur vooraf goed in kaart is gebracht, succesvoller verlopen.

Liantis ondersteunt u graag bij het uitklaren van al deze processen voorafgaand aan de feitelijke waardebepaling en technische afhandeling van uw bedrijfsoverdracht.

Bedrijfsoverdracht en bedrijfsovername: advies en begeleiding via Liantis

Ter inspiratie : Kortfilm (25 min) waarin vele uitdagingen van een familiale overdracht aan bod komen 

 

Oorspronkelijke titel : Matteo's Madness Overdracht of ondergang 2013 ING 
 

Wil je op korte termijn je familiebedrijf overdragen ?

 
Ga dan naar het begeleidingstraject UNIZO Bedrijfsoverdracht Advies op maat voor overlaters van een kleine onderneming (eenmanszaak of vennootschap) ook voor familiale overdrachten.
Het bedrijf klaarstomen voor de tweede generatie : “Nu is alles bespreekbaar”