Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Terug naar resultaten

Beloftevolle startup in kunst & cultuur is op zoek naar extern kapitaal om de rest van Europa te veroveren!

Pieter Paul Guide is actief in België en Frankrijk en heeft als missie om kunst en cultuur toegankelijker te maken én om de instituten extra visbiliteit en bezoekers te brengen. Onze klanten zijn de steden & gemeentebesturen, musea, galeries, kunstenfestivals, etc.

We zijn een start up met internationale ambitie's die actief is in de kunst & culturele sector. We hebben een platform gebouwd die enerzijds als gids fungeert voor de bezoeker aan musea, tentoonstellingen, veilinghuizen, kunstbeurzen, etc en hun niet alleen wegwijs maakt maar ook een extra dimensie aan toevoegd via beeldherkenning, AI, iBeacons, proximity based content, etc. 

Het platform bestaat momenteel uit een mobiele applicatie (iOS en Android) en een CMS en we werken aan een extra online platform die in combi kan worden gebruikt met de applicatie. We hebben verschillende partnerships op kunnen zetten de afgelopen maanden en staan op alle grote beurzen met ons product. De laatste maanden is alles in een stroomversnelling geraakt qua partnerships en internationalisering zodat we extra kapitaal én kennis nodig hebben om de groei gecontroleerd te versnellen.

We mikken om dit jaar 30K (vorig jaar 10K) omzet te draaien - maar we hebben ons meer gefocust op onze users en partnerships om onze "brand" kenbaar te eerder dan op sales . Operationele kosten zijn laag en stabiel, de personeelskost is de grootste en meest fluctuerende kost (elke nieuwe regio = nieuw FTE). Product is zo opgemaakt dat we naast de huidige sector ook nieuwe sectoren kunnen benaderen met een identiek product maar met een nieuwe look & feel. Bv. interieur & design, sleep & eat, etc. 

Ons business model bestaat er uit om terugkerende abonnementen (recurring business) te verkopen volgens een low entry with upsell. U heeft ons misschien gezien op kunstenfestival Watou (https://www.focus-wtv.be/nieuws/app-leidt-je-door-kunstenfestival-watou), in een museum bij u in de buurt of in de pers omwille van de overname van een complementaire startup die ervoor zorgde dat we een extra technologische troef in handen hebben. Sinds vorig jaar zijn we ook lid van de Startit@KBC accelerator en van de GAN. 

Naast de bestaande regio willen we nu in een volgende fase uitbreiden naar nieuwe Europese regio's. Voor deze "next step" willen we onze structuur & platform nog verbeteren zodat we sneller kunnen groeien. Naast technologische verbeteringen gaan we het bestaande team uitbreiden en nog meer aandacht geven aan partnerships, marketing & sales. Momenteel bestaat ons team uit een CEO met ervaring als ondernemer binnen de cultuursector, een CTO die aan zijn 3e startup bezig is en een COO die een mix in huis heeft van commerciële voeling en affiniteit met de kunstsector. 

We zijn bereid om equity te geven in ruil voor kapitaal dat we gaan aanvullen met subsidies en een bankkrediet. 

 

Reden voor verkoop Ik heb reeds 250K geïnvesteerd in de startup en wil nu groeien naar een volgende fase - in een groot deel van Europa lanceren
Inbegrepen/belangrijk ! Het percentage aandelen die we in deze fase willen verkopen is bespreekbaar. Maar we mikken op meerdere rondes in de toekomst.
Oprichtingsjaar 2017
Sector Diensten
Contacteer aanbieder