Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Cofinanciering+ : PMV/z financiert uw onderneming samen met een partner

UPDATE De nieuwe interestvoet voor Cofinanciering+ bedraagt voortaan 4,75%  en dus niet langer 5,5%.

Met Cofinanciering+ komt PMV/z sinds vorig jaar tegemoet aan de financieringsnood van grotere kmo’s: het is een achtergestelde lening van minimum € 350.000 en maximum € 700.000, met een looptijd van 3 tot 10 jaar. Net zoals bij de Cofinanciering, kan deze achtergestelde lening enkel worden gebruikt in combinatie met een andere vorm van financiering. Enkel ondernemingen met een track record van positieve historische cashflows komen in aanmerking voor de Cofinanciering+.

Naast de lagere interestvoet werd ook de aflossingsvrije periode (de ‘gratieperiode’) verlengd van 1 naar 2 jaar, en zelfs naar 3 jaar bij een overname, mits een verhoging van de interestvoet van 0,25% per extra jaar gratieperiode. Tijdens de aflossingsvrije periode moet enkel interest worden terugbetaald, geen kapitaal, waardoor bedrijven makkelijker hun cashflows kunnen vrijwaren om hun groei te ondersteunen of om de kans op het succes van een overname te vergroten.

Voortdurend probeert  PMV/z in te spelen op de behoeften van ondernemers en ondernemingen in Vlaanderen. Met de lagere interestvoet wil PMV/z het ondernemers nog makkelijker maken om financiering te vinden voor groei of overnames.

Aarzel niet contact  op te nemen voor meer informatie of een afspraak. Dat kan door te mailen of te bellen naar Alex De Ridder:

alex.deridder@pmv.eu, 0499-050.288.

Alle informatie terugvinden op website www. pmvz.eu.

 

Samenvatting kenmerken Co-financiering + :


• Zowel voor starters als bestaande ondernemingen
• Lening van € 350.000 tot € 700.000 maximum
• Rentevoet 4.75% (ipv van 5,5% )
• Looptijd van 3 tot 10 jaar
• Altijd samen met een andere financier (bijvoorbeeld een bank of een investeringsfonds)
• Voor materiële (bijv. machines, meubilair, voertuigen,…), immateriële (bijv. handelsfonds, octrooien, licenties,…) en financiële (aandelen,…) investeringen dus ook geschikt voor overnamefinanciering
• Enkel voor nieuwe investeringen (dus geen herfinanciering van bestaande schulden)
• Combineerbaar met een waarborg van PMV/z

 

 


Hoe aanvragen?


Via uw bank, een investeringsfonds of crowdfundingplatform waarmee PMV/z samenwerkt. Ook rechtstreeks indienen bij PMV/z kan. Op de website van PMV/z (http://www.pmvz.eu) vindt u de verschillende stappen terug om een Cofinanciering+ aan te vragen.

Cofinanciering+ : PMV/z financiert uw onderneming samen met een partner