Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Terug naar resultaten

Groeiend Monitoringsbedrijf gebouwprestaties over te nemen - omzet ± € 138 000,00

De vennootschap werd in 2017 opgericht  met als doel om op een slimme manier het binnenklimaat en energiegebruik in gebouwen te optimaliseren, dit met behulp van draadloze sensoren om zo op zeer snelle wijze zicht te krijgen op de belangrijkste binnenklimaatparameters (temperatuur, CO2, Relatieve Vochtigheid, VOC’s) en de werking van de technische installaties (temperaturen en energieverbruik).


Naast het realiseren van adviesopdrachten heeft de vennootschap veel tijd geïnvesteerd om ruwe data om te zetten naar begrijpbare, real time informatie zodat gebouwgebruikers met behulp van een online dashboard in staat zijn om zelf inzicht krijgen in de prestaties van hun gebouwen. Deze aanpak wordt “Smartmonitoring” genoemd.


Het inzicht in zowel het binnenklimaat als het energieverbruik zijn van cruciaal belang in een duurzaam gebouwbeheer. Door gebruik te maken van draadloze sensoren kan een gebouw op zeer korte termijn (en zonder gebruik te maken van bestaande IT infrastructuren) online gebracht worden, het duurt bijvoorbeeld slecht 6 uur om een gebouw uit te rusten met 130 sensoren.


Van zodra de Smartmonitoring op punt stond, midden 2020, heeft de vennootschap bijna uitsluitend projecten uitgerold rond het implementeren van dergelijke systemen. En met succes, in 2021 werd de jaarlijkse omzet bijna verdrievoudigd. Echter om aan de marktvraag te kunnen voldoen en nog verder te groeien hebben de zaakvoerders beslist om hun aandelen in de vennootschap te verkopen.

Reden voor verkoop Te sterke groei
Prijsindicatie € 125 000,00
Inbegrepen/belangrijk ! Overname aandelen
Oprichtingsjaar 2017
Sector Diensten

Contacteer aanbieder